Samen stoppen met roken in de Stevenshof

Stoppen met roken tijdens de corona epidemie is een goed idee!

Roken maakt de kans op het oplopen van een virusinfectie groter. Door niet meer te roken loop je minder kans om ernstig ziek te worden door het virus. Niet meer roken heeft veel meer voordelen zoals: je conditie en algehele gezondheid gaan vooruit, de kans op (verergering van) chronische aandoeningen, kanker en voortijdig overlijden is kleiner, het herstel na een operatie gaat sneller, je spaart heel veel geld en – niet onbelangrijk- je geeft het goede voorbeeld aan kinderen.

Hulp bij stoppen met roken

Zowel voor uw eigen gezondheid als voor die van mensen in uw omgeving is het zinvol om te stoppen maar hoe doe je dat? Veel rokers ervaren het stoppen als erg moeilijk en hebben vaak al een aantal pogingen gedaan. De nicotine in de sigaret werkt namelijk zeer verslavend.

Op www.ggdhm.nl/stoppenmetroken zijn alle mogelijke vormen van begeleiding bij het stoppen met roken te vinden: individueel, telefonisch, online, in een groep en speciaal voor zwangere vrouwen en a.s ouders. Ook bij u in de buurt zijn stopcoaches (zie www.ikstopnu.nl). U kunt vaak ook bij uw huisarts terecht.

Samen stoppen met een groepstraining

Steun van anderen en het uitwisselen van ervaringen met andere deelnemers kenmerken de groepstraining ‘Rookvrij! Ook jij?’, worden als zeer positief ervaren en de training blijkt ook voor de langere termijn succesvol. Uiteraard kunt u samen met uw partner, vrienden of buren meedoen! Alle zorgverzekeraars vergoeden deze training uit de basiszorgverzekering. Vrijwel alle zorgverzekeraars rekenen daarbij ook het eigen risico niet.

De training bestaat uit zeven bijeenkomsten van anderhalf uur. In de derde bijeenkomst wordt gestopt met roken. SineFuma biedt deze groepstrainingen aan in samenwerking met partners als GGD en LUMC, ook in de Stevenshof.

Start training

Dinsdag 3 november t/m 22 december  (19:00 – 20:30 uur): Buurthuis Stevenshof, Trix Terwindstraat 4. Meer informatie en aanmelden (tot 27 oktober): www.rookvrijookjij.nl

NB De groepstraining is live, men zit op 1,5 meter afstand van elkaar.