Zie voor eerdere recepten deze link.
Chili sin carne
Menugang: Hoofdgerecht
Benodigde tijd: 30 minuten
Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten (4 personen)
- 2 uien
- 1 chilipeper
- 1 teen knoflook
- 2 zakken Italiaanse wokgroenten
- 1 tl komijn
- 1 tl paprikapoeder
- 2 blikken chilibonen (2x 400 g)
- 2 blikken tomatenblokjes (2x 400 g)
- 1 klein blikje mais (200 g) – uitgelekt
- 40 g geraspte kaas
- 2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
- Pel en snipper de ui en fruit deze aan in wat olijfolie.
- Snijd de chilipeper in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Hak de chilipeper en de knoflook fijn.
- Voeg de chilipeper en de knoflook bij de uien in de pan.
- Voeg de Italiaanse wokgroenten toe en bak een paar minuten mee.
- Voeg de komijn en de paprikapoeder toe en roer een paar keer om.
- Voeg nu de chilibonen met vocht toe.
- Voeg de blikken tomatenblokjes toe.
- Voeg de uitgelekte mais toe.
- Laat de chili ongeveer 20 minuten pruttelen op een laag vuurtje
Serveertip
Verdeel de chili over de borden en bestrooi elk portie met geraspte kaas.
Variatie-tips
- Is er Chili sin carne over, geen nood het is makkelijk in te vriezen.
- Varieer met de hoeveelheid chilipeper, komijn en paprikapoeder om de scherpte van de smaak te bepalen.
- Lekker met een volkoren wrap besmeerd met spread van avocado/crème fraiche (1 avocado-1 eetlepel crème fraiche)
- Is de Italiaanse wok niet in de aanbieding kies een andere groente, bijvoorbeeld boontjes of paprika.