Initiatiefgroep Dierenweide

Vrijwilligersteam aan de slag in de Dierenweide Stevenshof!

Vandaag is het vrijwilligersteam van de Dierenweide Stevenshof aan de slag gegaan met de grote schoonmaak van de weide, de hokken en stallen. Gewapend met bezems, hamers, zagen en kruiwagens maken Avalon, Godfried, Henk, Raymond en Sander de weide vrij van takken, worden bomen gesnoeid, het hekwerk rechtgezet, het kippenhok schoongemaakt en de schapen en geitjes geaaid. Dierverzorger Matthew komt langs en laat zien wat de dieren eten en hoe ze worden gevoederd.

Op 13 februari heeft het team kennis gemaakt met elkaar en met David Brandwijk, beheerder van alle dierenweides in Leiden en Marian Kathmann, beheerder van de schooltuinen. De dierenweide en de schooltuin delen het sanitair en een ruimte voor bijeenkomsten. De taken worden verdeeld: klussen doen Godfried, Henk, Raymond en Sander het liefst, Avalon, Ellen en Marianne gaan zich verdiepen in de educatieve materialen van de Kinderboerderij Merenwijk, en Avalon en Daphne doen de publiciteit via Facebook, Stevenshof Vitaal en Wijkvereniging. Zodra de weide opengaat voor publiek zullen alle vrijwilligers bij toerbeurt aanwezig zijn om bezoekers te ontvangen. Er worden al allerlei ideeën gelanceerd om de dierenweide nog aantrekkelijker te maken in de toekomst: ezels erbij, konijnen, ooievaarswiel, kinderpartijtjes organiseren.

Straks kunnen de scholen weer met de kleuters naar de Dierenweide Stevenshof en de wijkbewoners hebben er weer een attractie bij!

Vrijwilliger worden? Meld je via e-mail aan bij dierenweide@stevenshofvitaal.nl

Klik op een van de foto’s hieronder om ze in groot formaat te bekijken.

Print Friendly, PDF & Email