Ga naar de inhoud

Initiatiefgroep Sociale relaties

Doel van de groep

Onze Initiatiefgroep wil vereenzaming en sociale isolatie van wijkbewoners voorkomen of mensen helpen weer sociale contacten op te bouwen. We staan voor het bevorderen van betekenisvolle relaties in de wijk tussen bewoners onderling. Dit door het bevorderen van vriendschappen en laagdrempelige buur-contacten binnen de wijk.

Waar werken we aan (acties/activiteiten)

Er is nu een beperkt aantal bewoners betrokken. We willen de groep graag uitbreiden en zijn op zoek naar bewoners (ambassadeurs) die mee willen doen, denken en helpen.
In april gaan we de wijk in om met mensen te praten. We delen dan flyers en zakjes bloemzaad uit.

Hoe kan ik meehelpen?

Stuur een mailtje naar ons e-mail adres sociale_relaties@stevenshofvitaal.nl.

Nieuws

Zie de video’s van onze online bijeenkomsten hieronder.

Wie zijn betrokken

De groep bestaat nu uit: Karen de Win (gemeente Leiden), Ron Derogee (Wijkraad), Ingrid Stegeman en Sandra Poel (Incluzio Leiden), Julius Kok (Hogeschool Leiden), Claudia Bindraban (BuZz)

Wij willen wijkgericht hulp bieden, van buur tot buur en bewustwording creëren. Het laatste slaat voor ons primair op de vele 55+’ers in onze wijk. Zij staan binnen enkele jaren op een kantelpunt van hun leven, waarbij hun netwerk gaat veranderen (verlies van werkkring, mensen om hen heen die ziek worden of overlijden). Het is voor hen verstandig om nu al na te denken/gaan hoe hun sociale netwerk er uit ziet en wat mogelijk nodig is om ook op termijn voldoende contacten te houden.

Hieronder staan de video’s (gesorteerd op datum van nieuw naar oud) met updates van de initiatiefgroep Sociale Relaties.

Update 15 februari 2022

Update 2 december 2021

Update 21 september 2021

Update 15 juni 2021

Update 14 april 2021

Update 9 februari 2021

Update 6 oktober 2020

Print Friendly, PDF & Email