Ga naar de inhoud

Wat is Stevenshof Vitaal?

Met het programma Stevenshof Vitaal zetten bewoners en organisaties in de Stevenshof zich samen in voor een gezonde en sociale wijk. Een wijk waar iedereen – van jong tot oud – mee kan doen. Op zijn of haar eigen manier. 

Stevenshof Vitaal bestaat uit verschillende initiatieven die zich bezig houden met gezonde voeding, sport en beweging, ontmoeting en groen. Van het ‘beweeglint’, bloesembomen, de nieuwe ontmoetingsplek tot het Stevenshof recept. 

Wilt u ook een steentje bijdragen aan een gezonde en sociale wijk? Doe mee!

Voor jong en oud

Gezond zijn en mee kunnen doen is voor iedereen van belang: jong én oud. Voor gezinnen en jongeren in de Stevenshof is het heel belangrijk om in de wijk te kunnen sporten en bewegen. Kinderen willen mee kunnen doen aan leuke activiteiten en jongeren willen elkaar graag ontmoeten. Ouders op hun beurt vinden het weer fijn om advies te kunnen krijgen over gezond opgroeien en opvoeden. 

Ouderen in de Stevenshof krijgen bijvoorbeeld eerder te maken met chronische ziektes, zoals suikerziekte en hart- en vaatziekten. Ook voelen zij zich vaker eenzaam. We willen deze wijkbewoners helpen om actief te blijven, gezond te eten en bewegen en andere buurtbewoners te ontmoeten.

Voor alle wijkbewoners geldt, dat ze zich fijner voelen als ze in een aantrekkelijke en groene omgeving wonen. Reden genoeg dus om samen aan de slag te gaan voor een gezonde en sociale wijk. Sinds de start in 2019 hebben we al veel bereikt in de Stevenshof. De bewoners en organisaties die actief zijn binnen Stevenshof Vitaal vinden het leuk om nog meer ideeën uit te werken en plannen uit te voeren. Het liefst samen met u als wijkbewoner.

Meer weten?

Op deze website leest u meer over het programma Stevenshof Vitaal en de bijeenkomsten, evenementen en activiteiten die in de wijk worden georganiseerd. De initiatiefgroepen vertellen op hun eigen pagina over hun plannen en resultaten. Ook vindt u daar de contactgegevens als u met hen mee wilt doen. 

Heeft u vragen? Laat het ons weten door een mailtje te sturen aan info@stevenshofvitaal.nl.

Print Friendly, PDF & Email