Ga naar de inhoud

Informatie voor deelnemers Stevit

Welkom bij Stevit! Heel goed dat u heeft besloten mee te doen en de regie op uw gezondheid zelf in handen te nemen. En hopelijk ook anderen te inspireren.

Van uw praktijkondersteuner of een vrijwilliger van BuZz heeft u een doos of tas ontvangen met de drie apparaten en de hierbij horende handleiding. De vrijwilliger heeft u geholpen om de apparaten aan te sluiten.

Aan de slag! 

Toestemmingsformulieren

U krijgt twee toestemmingsformulieren toegestuurd.

 • Toestemmingenformulier voor het verwerken van uw data in het LUMC
  Uw medische gegevens zijn persoonlijk. De gegevens die u verzameld met de metingen worden door beveiligde computers in het LUMC verzameld en verstuurd hierna naar uw huisarts. Voordat uw gegevens verzameld en verstuurd mogen worden hebben we uw toestemming nodig.  Daarom wordt u gevraagd om toestemming te geven voor het verzamelen en versturen van deze gegevens naar uw huisarts. 
 • Toestemmingsformulier voor onderzoek
  Nog niet eerder is er in de huisartsen praktijk gewerkt met Stevit. We zijn benieuwd hoe u Stevit ervaart en wat de invloed van Stevit is op uw gezondheid. Dit willen we onderzoeken met een jaarlijkse vragenlijst en uw thuismetingen. Omdat uw medische gegevens persoonlijk zijn hebben wij hiervoor uw toestemming nodig


Apps en apparaten voor Stevit

Voor Stevit gebruikt u de app Healthmate en de app LUMC Care op uw smartphone en verder een digitale weegschaal, een bloeddrukmeter en een stappenteller.

Klik hier om de apparatuur te bekijken.

Hoe kan ik het best mijn bloeddruk meten?
Voor een goede meting is het belangrijk dat u goed zit en geen knellende kleding draagt.

Hoe vaak moet ik meten?

 • Bloeddruk 1x per week
 • Gewicht 1x per week
 • Beweging 24 uur per dag

Tips

 • Meet uw bloeddruk en gewicht 1x per week op een vast tijdstip van de dag onder dezelfde omstandigheden. Vaker meten mag natuurlijk altijd.
 • Meet uw bloeddruk, in rust, circa één uur na het innemen van uw medicatie.
 • Draag het horloge met stappenteller zoveel mogelijk. Het horloge meet uw hartslag en activiteit continue. U kunt het horloge de hele dag dragen, ermee sporten, slapen, douchen of zwemmen. Het horloge is waterdicht.

Wie kan mijn gegevens inzien? 

Uw huisarts en de praktijk ondersteuner kunnen uw gegevens inzien. Als u toestemming heeft gegeven voor deelnamen aan het onderzoek kan ook de onderzoeker uw gegevens inzien. Uw gegevens worden anoniem opgeslagen in de database voor het onderzoek. Hoewel het LUMC uw gegevens verzameld en verstuurd mogen zij uw gegevens niet inzien. De databasegegevens worden beschermd volgens de huidige AVG-richtlijnen (Algemene Verordening Gegevensbescherming).

Hoe werkt Stevit?

Wat doet de huisartsenpraktijk met mijn metingen?

Uw metingen worden één keer in de 3 maanden gecontroleerd. Bij tussentijdse afwijkingen in uw metingen wordt u geadviseerd om contact op te nemen met de huisartsenpraktijk.

Het digitale spreekuur

Voor het digitale spreekuur komt u niet naar de huisartsenpraktijk, maar spreekt u met de praktijkondersteuner via een videoconsult. Videoconsulten kunt u vergelijken met Skypen of Facetimen. Uw praktijkondersteuner zal u dezelfde vragen stellen als tijdens een spreekuur op de praktijk. We spreken daarom van een digitaal spreekuur. Een voordeel hiervan is dat u niet naar de huisartsenpraktijk hoeft te komen, maar dat u gewoon vanaf iedere computer met een webcam, tablet of smartphone met uw praktijkondersteuner kunt spreken. Een afspraak voor het digitale spreekuur wordt in overleg met u ingepland. U krijgt daarvoor een bevestiging per e-mail met de datum en tijd van uw afspraak. Voorafgaand aan de afspraak bekijkt de praktijkondersteuner de metingen die u heeft verzameld van die afgelopen periode.

Wanneer contact opnemen met de huisartsenpraktijk?

Deelname aan Stevit is geen vervanging voor medisch advies of een diagnose van uw huisarts. Heeft u klachten of vragen over uw gezondheid neem dan contact op met uw praktijkondersteuner, zoals u gewend bent. Bij levensbedreigende situaties belt u altijd 112!

Print Friendly, PDF & Email