Ga naar de inhoud

Partners

Hieronder vindt u de organisaties die meegewerkt hebben – en nog steeds meewerken – aan Stevenshof Vitaal. Ook de links naar de websites van die organisaties vindt u hier.

BplusC Stevenshof

BplusC is meer dan alleen een bibliotheek. BplusC zet zich in om alle inwoners van de regio Leiden actief te verrijken met kunst, cultuur en kennis. Onze bibliotheek in de Stevenshof is een plek waar je terechtkunt om lekker te lezen, te werken, te studeren en elkaar te ontmoeten.
Daarnaast kun je gebruikmaken van de computer en bieden we hulp bij vragen over de digitale overheid. Ook hebben wij een speciale Stevenshof Vitaal collectie samengesteld met boeken over onder andere: gezond koken, fiets- en wandelroutes en stoppen met roken.

Wijkvereniging Wijkraad Stevenshof

De wijkvereniging Wijkraad Stevenshof is een actieve en betrokken wijkvereniging die het welzijn van alle bewoners van de Stevenshof en van hen die er werkzaam zijn wil bevorderen in de ruimste zin van het woord.

Klik hier om naar de website van Wijkvereniging Wijkraad Stevenshof te gaan.

Vitality Club

Dagelijks bewegen is goed voor de gezondheid en geeft ritme en structuur aan je dag. De Vitality Club is een beweeggroep in de Stevenshof die georganiseerd wordt voor en door ouderen.

Fietsmaatjes

Weer genieten van veilig en gezellig fietstochtjes maken. Dat is wat Fietsmaatjes te bieden heeft aan wijkbewoners die dat door ouderdom of aandoening niet meer zelfstandig kunnen. Op een van onze blauwe elektrisch ondersteunde duofietsen met een vaste vrijwilliger.

Gemeente Leiden

De gemeente Leiden werkt aan een stad waarin iedereen op een passende manier mee kan doen.
Het is belangrijk dat Leidenaren veilig zijn, zich naar vermogen gezond voelen, kunnen deelnemen
aan de samenleving en zich kunnen ontwikkelen. De gemeente zet daarbij in op een wijkgerichte
aanpak waarin de samenwerking tussen en met de inwoners en organisaties in de wijk centraal
staat.

Klik hier om naar de website van de gemeente Leiden te gaan.

Zorg en Zekerheid

Zorg en Zekerheid is jouw regionale zorgverzekeraar. Daarom kunnen we als geen ander goede afspraken maken met zorgverleners bij jou in de buurt. We maken ons hard voor goede, bereikbare en betaalbare zorg voor jou en de mensen om je heen. Samen werken we aan een gezonde en sociale wijk voor jong en oud. Ook binnen Stevenshof Vitaal.

Klik hier om naar de website van Zorg en Zekerheid te gaan.

Reos

Reos stimuleert en helpt organisaties en bewoners (zorg, welzijn, bibliotheek, ondernemers, e.a.) om samen te werken aan gezonde en vitale wijken. We brengen hen met elkaar in contact, adviseren over de aanpak en steken onze handen uit de mouwen om het samen voor elkaar te krijgen.

Klik hier om naar de website van Reos te gaan.

Sociaal wijkteam Leiden

Het Sociaal Wijkteam is er voor iedereen. U kunt terecht met vragen of zorgen over uw relatie en gezin, over wonen, werken en geldzaken of verlies en rouw. Ook kunnen wij u helpen bij ruzie en geweld, of bij problemen met uw (psychische) gezondheid of zelfstandig leven.

Klik hier om naar de website van Sociaal Wijkteam Leiden te gaan.

Incluzio Leiden

Incluzio Leiden bouwt mee aan een samenleving waarin je meetelt en mee kan doen. Dit doen wij graag samen met inwoners en organisaties en zo maken we van jouw buurt een nog betere buurt.

Klik hier om naar de website van Incluzio Leiden te gaan.

SOL Leiden

SOL biedt activiteiten voor ouders, kinderen en jongeren in de Stevenshof (en elders in Leiden). We onderzoeken samen met onze wijkpartners wat echt nodig is. Zo sluiten we met onze programmering aan op de behoeften en wensen van ouders en jeugdigen in de Stevenshof.

Klik hier om naar de website van SOL Leiden te gaan.

Buzz Leiden

BuZz is een welzijnsorganisatie voor bewoners die om verschillende redenen een steuntje in de rug kunnen gebruiken om mee te kunnen doen in de wijk of stad. Bij BuZz gaan we met u in gesprek, ontdekken we samen wat uw talenten zijn en bespreken we hoe u deze verder wilt ontwikkelen.

Klik hier om naar de website van Buzz Leiden te gaan.

Stichting Rijncoepel

Rijncoepel helpt de zorgverleners van het Eerstelijns Samenwerkingsverband Stevenshof (zie hieronder) bij het samen werken aan steeds betere zorg. Met deze zorgverleners zetten wij ons in voor gezonde bewoners in de wijk. Waar nodig helpen zij u ook een handje om aan uw eigen gezondheid te werken.

Klik hier om naar de website van Stichting Rijncoepel te gaan.

Eerstelijns Samenwerkingsverband Stevenshof

Het Eerstelijns Samenwerkingsverband Stevenshof wil samen betere zorg in de wijk Stevenshof realiseren. Het betreft de huisartspraktijken Stevenshof (Eekhof, Schuuring, Bakker en van der Spruit), Huisartsenpraktijk Zaaijer, Zaaijer en Hensing, Fysiotherapiepraktijk Stevenshof, Apotheek Stevenshof en diëtiste Susanne Berbée.

Klik hier om naar de website van het Eerstelijns Samenwerkingsverband Stevenshof te gaan.

Winkeliersvereniging Stevensbloem

De gezamenlijke winkeliers van het wijkwinkelcentrum ondersteunen natuurlijk Stevenshof Vitaal waar mogelijk. Een actieve, vitale en gezonde wijk is in ons aller belang.

Klik hier om naar de website van Winkelcentrum Stevensbloem te gaan.

Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde

Klik hier om naar de website van PHEG LUMC te gaan

National eHealth Living Lab

Bij het National eHealth Living Lab (NeLL) werken patiënten, zorgverleners, consumenten, studenten, wetenschappers, ondernemers, organisaties en instellingen samen om van eHealth een effectief en geïntegreerd onderdeel van de zorg te maken. Wij zijn NeLL en wij werken aan de zorg van morgen.

Klik hier om naar de website van NELL te gaan.

GGD Hollands Midden

De GGD Hollands Midden bewaakt, beschermt en bevordert als gezondheidsdienst van 18 gemeenten de gezondheid en het welzijn van de burgers in de regio Hollands Midden, in zowel reguliere als crisisomstandigheden.

Klik hier om naar de website van GGD Hollands Midden te gaan.

Hogeschool Leiden – Werkplaats Sociaal Domein

De Hogeschool Leiden leidt nieuwe professionals op en werkt in de Werkplaats Sociaal Domein samen met de gemeente Leiden om bij te dragen aan Stevenshof Vitaal. Wij onderzoeken of ieders inzet de gewenste resultaten oplevert.

Klik hier om naar de website van de Werkplaats Sociaal Domein van de Hogeschool Leiden te gaan.

Centrum voor Jeugd en Gezin

Of je nou jong of oud bent, kind, ouder, verzorger, opa of oma. Je kunt bij het Centrum voor Jeugd en Gezin gratis advies krijgen over het opvoeden en opgroeien van kinderen in alle leeftijden.

Ook professionele opvoeders en anderen die met kinderen en/of hun ouders werken, kunnen bij ons terecht. Wij staan voor je klaar met een luisterend oor, hulp en ondersteuning. En als jij dat wilt, dan kunnen we je in contact brengen met meer gespecialiseerde hulp.

Klik hier om nar de website van Centrum voor Jeugd en Gezin te gaan.

IJsvereniging Rijndijk – Hoge Mors

Klik hier om naar de website van IJsvereniging Rijndijk-Hoge Mors te gaan.

Tennisvereniging Stevenshof

Klik hier om naar de website van Tennisvereniging Stevenshof te gaan.

Cordes fysiotherapie

Klik hier om naar de website van Cordes fysiotherapie te gaan.

AH Stevensbloem

Klik hier om naar de website van AH Stevensbloem te gaan.

Print Friendly, PDF & Email