Stevit

Heeft u risico op Hart- en vaatziekten en wilt u zelf aan uw gezondheid werken? Doe mee aan Stevit!

Wat is Stevit?

Huisartsenpraktijk Stevenshof wil wijkbewoners met een risico op Hart- en vaatziekten in de Stevenshof op een nieuwe manier ondersteunen om zelf aan hun gezondheid te werken. Wanneer u meedoet aan Stevit krijgt u twee jaar lang de box “MijnHart Telt” en de gezondheidsapp ‘Selfcare’. De box is ontwikkeld door het LUMC. In de box zitten een bloeddrukmeter, elektronische weegschaal en een stappenteller. Hiermee monitort u uw gezondheid en kunt u zelf keuzes maken om uw leefstijl aan te passen

De meetgegevens gaan ook digitaal naar de huisartsenpraktijk. De praktijkondersteuner van de huisarts begeleidt u en geeft u goede adviezen over leefstijl-aanpassingen op het gebied van bijvoorbeeld bewegen of gezond eten.

Selfcare app afbeelding

Door Stevit krijgt u zelf de regie in handen. U heeft meer en vaker zicht op uw gezondheid, kunt snel advies vragen aan de praktijkondersteuner en krijgt desgewenst digitale consulten.

Box MijnHart telt afbeelding

Wanneer kunt u meedoen?

U kunt meedoen als u patiënt bent van Huisartsenpraktijk Stevenshof in Leiden en de diagnose ‘risico op Hart- en vaatziekten’ heeft. Om deel te kunnen nemen heeft u ook  een smartphone nodig waarop de digitale apparatuur via een app wordt aangesloten.

Stevit start in het najaar van 2020. Heeft u interesse om deel te nemen aan Stevit? Laat dat dan alvast weten via dit aanmeldformulier. Mocht aanmelden via de link niet werken, neem dan contact op met Huisartsenpraktijk Stevenshof.

Wie zijn de initiatiefnemers van Stevit

Stevit is een initiatief van huisartsenpraktijk Stevenshof, het LUMC, Rijncoepel, Zorg en Zekerheid en Reos. Stevit sluit aan op het programma Stevenshof Vitaal waarin bewoners en organisaties uit de Stevenshof zich gezamenlijk inzetten voor een sociale en gezonde wijk waar iedereen prettig kan leven en mee kan doen. Diverse initiatieven dragen bij aan een gezonde leefstijl, waar de deelnemers van Stevit gebruik van kunnen maken.