Ga naar de inhoud

Doet u ook mee?

Meedoen aan Stevit is gratis. Meld u nú aan bij de receptie van het Gezondheidscentrum. Want uw hart en vaten rekenen op u!

Wat is Stevit? Stevit is een initiatief van Huisartsenpraktijk Stevenshof, LUMC, Rijncoepel en Zorg en Zekerheid. Stevit is een van de initiatieven vanuit het driejarig programma Stevenshof Vitaal.

Weet u dat een gezonde leefstijl de kans op hart- en vaatziekten verkleint?

Uit onderzoek is gebleken dat door gezonder te eten en meer te bewegen de kwaliteit van leven blijvend zichtbaar wordt. Als huisartsenpraktijk willen wij wijkbewoners met een risico op hart- en vaatziekten op een nieuwe manier ondersteunen om zelf aan uw gezondheid te werken.

Nú is het tijd om uw leefstijl serieus onder de loep te nemen

Neem zelf de regie in handen. Uw gezondheid kunt u heel eenvoudig zelf meten. Gewoon vanuit huis. 

Stap voor stap wordt u op een eenvoudige manier online begeleid

Van ons krijgt u thuismeetapparatuur, advies en ondersteuning om uw doelen te halen. Met een slim horloge, een dashboard en online tools ziet u in een oogopslag de actuele stand van uw gezondheid. De praktijkondersteuner is er om u te begeleiden.

Voor wie?

U kunt meedoen als u patiënt bent van Huisartsenpraktijk Stevenshof in Leiden en de diagnose ‘risico op hart- en vaatziekten’ heeft. Ook heeft u een smartphone nodig waarop de digitale thuismeetapparatuur via een app wordt aangesloten. 

Welke apparatuur krijgt u van Stevit?

  • een bloeddrukmeter 
  • een digitale weegschaal 
  • een horloge met stappenteller


Met deze apparaten monitort u uw gezondheid en kunt u zelf keuzes maken om uw leefstijl aan te passen.

Deze voordelen ervaart u als u uw leefstijl aanpast

  • u krijgt meer energie
  • u krijgt een betere conditie
  • u krijgt meer vertrouwen in uw lichaam
  • u voelt meer rust en ontspanning
  • u krijgt een betere nachtrust 
  • u kan mogelijk uw medicatie afbouwen of minderen


En een bijkomend effect is dat u een voorbeeld bent voor uw omgeving om ook hun leefstijl aan te pakken. Zo kunt u samen beginnen, elkaar steunen en elkaar stimuleren. Samen bereik je meer. 

Wie zijn de initiatiefnemers van Stevit

Stevit is een initiatief van huisartsenpraktijk Stevenshof, het LUMC, Rijncoepel, en Zorg en Zekerheid. Stevit is een van de initiatieven vanuit het driejarige programma Stevenshof Vitaal.

Print Friendly, PDF & Email