Menugang: Hoofdgerecht
Benodigde tijd: 10 minuten bereiden en 25 minuten oventijd
Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten (4 personen)
- 500 gram rundergehakt
- 500 gram zuurkool
- 150 gram appelmoes 0%
- 450 g verse aardappelpuree
- 50 g geraspte Goudse oude kaas 48+
- Peper en zout
Benodigdheden
- Koekenpan
- Ovenschaal, ingevet
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200o C.
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt op laat vuur in 5 minuten rul.
- Breng het gehakt op smaak met peper en zout.
- Meng de zuurkool met de appelmoes. (zuurkool vooraf spoelen met water en uitlekken maakt de zuurkool iets minder zuur).
- Verdeel de helft van de aardappelpuree over de ovenschaal.
- Verdeel het gehakt over de puree.
- Verdeel de zuurkool over het gehakt
- Bedek het geheel met de rest van de puree.
- Bestrooi dit alles met de kaas.
- Zet de schaal 25 minuten in het midden van de oven.
Serveertip
Verdeel in 4 porties en serveer warm.
Variatie-tips
- Minder vet: Kies voor de 48+ kaas in minder vetrijk alternatief (30+, 20+)
- Koolhydraatbeperkt wordt het gerecht door:
- 50 gram aardappelen te vervangen door 450 gram knolselderij
- Ook kan de appelmoes 0% vervangen worden door geraspte of fijngesneden appel. 1 grote appel is dan voldoende.
- Meer pit: roer voor een pittige versie wat sambal door het gehakt.
