Zie voor eerdere recepten deze link.

Kabeljauw of Kip-kerrie met sperziebonen
Menugang: Hoofdgerecht
Benodigde tijd: 20 minuten
Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten (4 personen)
- 300 gram (zilvervlies)rijst
- 800 gram sperziebonen
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 500 gram kabeljauw
- 25 g boter
- 200 gram crème fraîche
- 1 zakje selderij van 20 gram
- Peper, zout

Benodigdheden
- Kookpan
- Hapjespan
Bereidingswijze
- Gewone rijst koken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bloemkoolrijst roerbak je 1 à 2 minuten in een beetje olie of koken in water vlak voordat je het gerecht serveert.
- Snijd de selderij blaadjes fijn, bewaar deze in een bakje tot gebruik.
- Maak de sperziebonen schoon, kook deze in 7 à 10 minuten beetgaar.
- Verhit de boter of olie in de hapjespan en meng de kerrie 1 minuut voeg crème fraîche toe en roer goed tot een gladde saus. (temperatuur niet te hoog)
- Voeg de kabeljauw toe en breng aan de kook.
- Laat 10 minuten op matig vuur met de deksel op de pan garen. Roer af en toe.
- Roer ¾ van de selderij door de kerrie en breng op smaak met peper en zout.
Serveertip
Verdeel de rijst, kerrie saus met kabeljauw en de sperziebonen over 4 borden en bestrooi met de rest van de selderij.
Variatie-tips
- Liever geen Kabeljauw? De kabeljauw kan vervangen worden door Kipfilethaasjes, Kippendijfilet of Vega wokblokjes .
- Selderij kan allergische reactie geven.
- Ook lekker met peterselie.
- Minder koolhydraten? Door de rijst te vervangen door bloemkoolrijst worden de koolhydraten verminderd. In dit recept is 100 gram bloemkoolrijst per persoon voldoende.
- Minder vet: Het recept is een slank recept, door crème fraîche te vervangen door crème fraîche demi wordt het vetgehalte verminderd.
- Gemak: Alle onderdelen van dit gerecht (vis, sperziebonen, bloemkoolrijst) zijn niet alleen vers, maar ook in de diepvriessectie van de supermarkt of voorgegaard verkrijgbaar (1 minuut rijst, conservengroenten). Zo kunt u een makkelijke, snelle en gezonde maaltijd op voorraad hebben. Ideaal voor momenten dat u minder in de gelegenheid bent om voor te bereiden!
- Voor een oosterse variant kunnen andere wok groenten gekozen worden met kokosmelk en koriander.
