Ga naar de inhoud

Zie voor eerdere recepten deze link.

Japanse roerbak-groenten met kip in gember-ketjapsaus

Menugang: hoofdgerecht
Benodigde tijd: 30 minuten
Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 zakken Japanse wok groenten (2 x 400 gram)
  • 300 gram kipfiletblokjes
  • 2 tenen knoflook
  • Verse gember
  • 2 eetl. ketjap manis (Go Tan)
  • 1 eetl. sesam olie
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. limoensap
  • 2 theelepels maïzena
  • 2 eetl. water

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Wok of hapjespan
  • Schaaltje voor marinade

 

Bereidingswijze

  1. Een marinade maken van 1 eetlepel ketjap manis (van GoTan), 1 cm gember fijngesneden, 1 eetlepel limoensap, 2 eetlepels olijfolie.
  2. Kip in stukjes snijden, knoflook fijn snijden.
  3. Kipstukjes toevoegen aan de marinade en laten staan tot gebruik.
  4. Wok met 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel sesamolie heet laten worden.
  5. De knoflook zeer kort fruiten, vervolgens de Japanse wokgroenten toevoegen en wokken.
  6. De kipstukjes met de marinade in een koekenpan 5 minuten bakken.
  7. Voeg de kipstukjes in de wok toe bij de groenten.
  8. Breng op smaak met de tweede eetlepel ketjap.
  9. Maak een maïzena papje van 2 theelepeltjes maïzena opgelost in 2 eetlepels water.
  10. Na vier minuten, oplossing even doorroeren en toevoegen bij de wokgroenten en de kip.
  11. Roer goed door.

 

Serveertip

Verdeel in 4 porties en serveer warm in een diep bord of kom.
Serveer met rijst of tarwe noodles.

Variatie-tips

  • In plaats van kip thuis gemarineerd kan ook gekozen worden voor de wokgarnalen met knoflook.
Print Friendly, PDF & Email