Zie voor eerdere recepten deze link.

Japanse roerbak-groenten met kip in gember-ketjapsaus
Menugang: hoofdgerecht
Benodigde tijd: 30 minuten
Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten
- 2 zakken Japanse wok groenten (2 x 400 gram)
- 300 gram kipfiletblokjes
- 2 tenen knoflook
- Verse gember
- 2 eetl. ketjap manis (Go Tan)
- 1 eetl. sesam olie
- 3 eetl. olijfolie
- 1 eetl. limoensap
- 2 theelepels maïzena
- 2 eetl. water

Benodigdheden
- Koekenpan
- Wok of hapjespan
- Schaaltje voor marinade
Bereidingswijze
- Een marinade maken van 1 eetlepel ketjap manis (van GoTan), 1 cm gember fijngesneden, 1 eetlepel limoensap, 2 eetlepels olijfolie.
- Kip in stukjes snijden, knoflook fijn snijden.
- Kipstukjes toevoegen aan de marinade en laten staan tot gebruik.
- Wok met 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel sesamolie heet laten worden.
- De knoflook zeer kort fruiten, vervolgens de Japanse wokgroenten toevoegen en wokken.
- De kipstukjes met de marinade in een koekenpan 5 minuten bakken.
- Voeg de kipstukjes in de wok toe bij de groenten.
- Breng op smaak met de tweede eetlepel ketjap.
- Maak een maïzena papje van 2 theelepeltjes maïzena opgelost in 2 eetlepels water.
- Na vier minuten, oplossing even doorroeren en toevoegen bij de wokgroenten en de kip.
- Roer goed door.
Serveertip
Verdeel in 4 porties en serveer warm in een diep bord of kom.
Serveer met rijst of tarwe noodles.
Variatie-tips
- In plaats van kip thuis gemarineerd kan ook gekozen worden voor de wokgarnalen met knoflook.
